LinkedIn Ads conversies in Google Analytics

LinkedIn Ads tracking, instellingen en conversies bijhouden in Google Analytics. Meet de ware impact van uw LinkedIn-advertenties die verwijzen naar uw website, zodat u ze kunt optimaliseren om nog beter te worden.

Bekijk hoe uw advertenties hebben geleid tot waardevolle acties op uw website, waaronder het downloaden van content, aanmeldingen, aankopen en meer. Ga direct aan de slag met LinkedIn Ads conversies in Google Analytics in slechts drie gemakkelijke stappen.

In 3-stappen LinkedIn Ads correct bijhouden in Google Analytics

Het volgen van LinkedIn-advertenties met Google Analytics is eenvoudig te realiseren met de volgende stappen.

Stap 1: LinkedIn Ads conversies in Google Analytics bijhouden

Verwijst u personen vanuit LinkedIn met gesponsorde advertenties naar uw website of webshop? Voeg dan aangepaste campagne-parameters toe aan uw URL's. Er is een handig hulpprogramma beschikbaar voor het maken van deze URL’s.

Gebruik het hulpprogramma: Google Analytics URL-Builder
Hiermee kunt u URL's taggen met aangepaste, lees meer over campagne tracking parameters.

Vul het formulier in door de URL van uw bestemmingspagina in te voegen met de rest van de campagne details die voor u belangrijk zijn. Deze ‘URL-maker’ gebruikt de ingevulde gegevens en retourneert de volgende getagde (paramters).
Voorbeeld: URL: https://www.webinnovatie.com/linkedin-ads?utm_source=linkedin&utm_medium...

Voorbeeld: LinkedIn Ads Tracking URL

LinkedIn Ads conversies in Google Analytics

 

Stap 2: Kopieer en plak de url in uw LinkedIn advertentie

Kopieer de automatische gegenereerde URL en plaats deze in uw LinkedIn Ads bestemmings-URL.

Voorbeeld: LinkedIn Ads bestemming-URL met tracking tags en parameters

LinkedIn Ads conversies in Google Analytics

 

Stap 3: LinkedIn advertentie resultaten bekijken in Google Analytics

Zodra er resultaten zijn behaald in LinkedIn Ads, kunt u Google Analytics de vervolgacties bekijken van het verkeer uit LinkedIn, dat naar uw website gaat. Ga naar Google Analytics reporting en u kunt LinkedIn-advertenties volgen in het gedeelte ‘Alle verkeer’. Optioneel kunt u ook nog kijken onder source/medium en hier direct een filter toepassen in de zoekbalk: LinkedIn / cpc.

Voorbeeld: LinkedIn Ads CPC data bekijken in Google Analytics

LinkedIn Ads conversies in Google Analytics

 

Gemakkelijk LinkedIn Ads en Facebook Ads tracken in Google Analytics

Met deze stappen kunt u LinkedIn-advertenties meten met Google Analytics. Met deze stappen kunt u ook Facebook-advertenties en andere advertenties van derden meten.

Met impact adverteren op LinkedIn Ads?

Heeft u ondersteuning nodig bij LinkedIn Ads? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken waar uw kansen liggen. Wij gaan voor u aan slag met het generen van b2b en uw merkbekendheid. Bereik wereldwijd met LinkedIn tot wel 630+ miljoen professionals en bedrijven.

Wat u moeten weten over LinkedIn Ads conversies in Google Analytics

Meer weten over LinkedIn Ads conversies in Google Analytics?

Webinnovatie helpt vele bedrijven met online innovaties door heel Nederland maar ook uit de regio . Dit doen we met handige en slimme online oplossingen voor start-ups, mkb'ers en (multi)nationals.

Wilt u weten wat Webinnovatie voor u kan betekenen in LinkedIn of LinkedIn Adverteren. En wilt u weten waar uw kansen liggen voor online resultaat? Neem dan eens contact op met Feddo van der Molen.