Zakelijk Google e-mailaccount aanmaken

Webinnovatie

Alle Google Tools onder één zakelijke Google Account e-mailadres? Dat kan! U kunt hiervoor een @gmail e-mailadres aanvragen bij Google of u kunt zelfs uw zakelijke e-mailadres gebruiken. Uw zakelijke e-mailadres kunt u koppelen aan Google, waardoor u een e-mailaccount heeft van Google. Dit is tevens ook uw Google Account. Hiermee kunt u met uw zakelijke e-mailadres inloggen bij Google tot uw Google Account, Google Mail, Google Analytics, Google Search Console, Google AdWords, Google Bedrijfsvermelding, overige Google Tools en Google Applicaties. 

Hoe maak ik een zakelijke Google Account aan?

Inloggen met uw eigen zakelijke e-mailadres (zakelijke-email@uwdomein.nl) bij Google? Maak uw eigen account aan en volg de onderstaande stappen.

Stap 1: Google account met uw-email@domein.nl

U gaat naar Google en maakt een account aan zonder gmail adres, maar juist onder uw eigen zakelijke e-mailadres.

› Google zakelijke e-mailadres account aanvragen

Zakelijk%20e-mailadres%20aanvragen%20bij%20Google

Stap 2: Klik op uw huidige e-mailadres gebruiken

Vul alle velden in voor het aanvragen van uw eigen Google Account. Let er wel op dat u klikt op “ik gebruik liever mijn huidige e-mailadres” en vul uw zakelijke e-mailadres in. 

Zakelijk%20e-mailadres%20gebruiken%20bij%20Google

Stap 3: Verifieer uw zakelijk e-mailadres

Voor het gebruik van uw Google Account moet u wel eerst uw eigen e-mailadres verifiëren. U ontvangt een e-mail in uw zakelijke e-mailclient (uw mailbox). Klik op de link en volg de vervolgstappen op.

Met Google zakelijk comfortabel vanuit thuis werken

Een zakelijke Google-account gemaakt en flexibele vanuit thuis werken? Thuiswerken wordt door ‘de oudere generatie’ misschien nog als een dag vrij opgevat. Maar het tegendeel is waar, het geeft u als werknemer of werkgever de mogelijkheid uw eigen tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Maar dan moeten de faciliteiten thuis wel up to speed zijn en comfortabel.

4 tips om uw thuiswerkplek ideaal inrichten

Om vanuit huis te kunnen werken zijn de juiste faciliteiten essentieel. Een goed afgesteld bureau en werkende pc liggen daarbij voor de hand.

Maar onderschat ook niet het belang van (digitale) toegang tot de benodigde bedrijfsgegevens, zodat u kunt werken op afstand met alle materialen en gegevens die daarvoor nodig zijn. Hiervoor kunt u direct gebruik maken van de Google Drive, dat werkt een stuk beter dan iedere keer met een USB-stick je data mee te nemen (wat nu als u deze kwijtraakt?!)

Succesvol werken vanuit thuis

Wat heeft u nodig, welke faciliteiten zijn voor u belangrijk en wat gebruiken andere? Hieronder treft u kleine lijst waarmee rekening te houden.

1 ) Laptop v.s. desktop

Laptop%20goedkoopWees flexibele en kies voor een laptop in plaats van een desktop. Zou kunt u altijd op pad met één apparaat die ingericht is met uw voorkeuren.

Top 10 laptops voor thuis volgens Tweakers & Bol.com
Goedkope laptops voor thuis werken
Professionele laptops voor thuis werken
Goedkope Chroombook laptops
Goedkope Apple MacBook laptops
Goedkope Windows laptops

2 ) Tafel v.s. zit/sta bureau

Sta%20zit%20tafelOm zo comfortabel mogelijk te werken aan uw (werk)tafel en enigszins te voldoen aan de richtlijn is een zit/sta bureau tafel een beter alternatief dan uw huidige eettafel.

Zo kunt u altijd de hoogte instellen en zowel staand als zitten werkend (voor als u lange meters moet maken).

Sta/zit bureau elektrisch
Sta/zit bureau handmatig

3 ) Oordopjes v.s. headset

USB%20headset%20dell%20met%20microfoon Heeft u ook vaak last van een slechte ‘verbinding’ via uw digitale video meetings. Dan is de kans groot dat het ligt aan uw oordopjes en niet uw ‘internetverbinding’. Kies voor een professionele USB-headset in plaats van je telefoonoordopjes met aux-verbinding. 

Kies ook voor een verbetering in connectivity, zorgt dat het afgestemd op je apparaat en zodat u weer duidelijk te verstaan bent voor uw videogesprekken.

USB Headsets voor Dell
USB headset met microfoon voor laptops

4 ) Eetkamer stoel v.s. ergonomisch kantoorstoel voor thuis

Kantoorstoel%20voor%20thuiswerkenDe naam zegt het al, uw eetkamerstoel, het is gemaakt om te eten en niet om de hele dag op te zitten en te werken. Is uw rug wel belangrijk en heeft u soms last van uw benen, hamstrings of nek? Dan zou u er slim aan doen om toch eens uw zit-plek te testen met een echte kantoorstoel of leen er een van uw werk.

Top 5 ergonomische kantoorstoelen
Kantoorstoel voor intensief thuiswerken

Meer weten over Zakelijk Google e-mailaccount aanmaken?

Webinnovatie helpt vele bedrijven met online innovaties door heel Nederland maar ook uit de regio . Dit doen we met handige en slimme online oplossingen voor start-ups, mkb'ers en (multi)nationals.

Wilt u weten wat Webinnovatie voor u kan betekenen in Google. En wilt u weten waar uw kansen liggen voor online resultaat? Neem dan eens contact op met Feddo van der Molen.