Online Dashboard voor verschillende Databronnen

Google DataStudio

Aan de start van dit nieuwe jaar onthulde Google het nieuwe datavisualisatie programma, genaamd Google Data Studio. Dit nieuwe online rapportage- en online datavisualisatie programma maakt sinds kort officieel onderdeel uit van de Google.

Met Google Data Studio heeft u een 24/7 online data tool waarmee u al uw online marketing data kunt verbinden, visualiseren en presenteren.

Online marketing data reportage en visualisatie

De essentie van Google Data Studio is dat online marketing data toegankelijk en leesbaar moet zijn voor iedereen binnen de organisatie. Met meerdere data connectoren kunnen verschillende dashboards worden ontwikkelt op basis van verschillende soorten data. Deze dashboards kunnen eenvoudig gedeeld worden via een open-url of afgesloten-url (inloggen vereist).

Online rapportage van verschillende databronnen

Tijdens het ontwikkelen van de dashboards en rapporten is het mogelijk om verschillende data bronnen toe te voegen en deze te combineren. Een van de mogelijkheden is om bijvoorbeeld Google AdWords- en Google Analytics-data te combineren in één overzichtelijk rapport.

Naast Google Analytics en Google AdWords biedt Google Data Studio nog veel meer koppelingen aan, voor het ophalen van databronnen. Zo haalt u ook eenvoudig data uit YouTube, Google BigQuery, Google Sheets, Attribution 360, Google Cloud SQL en MySQL.

Rapportage met een mooie visualisatie en grafics

Er is een heel scala van visuele mogelijkheden voor het presenteren van een rapportage. Naast de gebruikelijke vormgeving van grafieken, diagrammen, tellers en tabellen, zijn er ook geavanceerde functies en mooie grafics beschikbaar.

Google%20Data%20Studio

Een goed voorbeeld hiervan is om heatmaps te creëren. Hiermee kunt u vooraf gedefinieerde variabele tegen de behaalde resultaten vergelijken. Hierdoor wordt het makkelijker om uitschieters binnen datastromen te identificeren. En eventuele vervolgacties uit te zetten.
Maar ook bent u vrij in het gebruik van kleuren, tekst, layout en nog veel meer.

Google Data Studio in Nederland

In eerste instantie was Google Data Studio alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Bij het uitrollen van deze tool in de VS, kondigde Google aan dat het programma later dit jaar in andere gebieden zou worden geïntroduceerd. Inmiddels is Google Data Studio bèta beschikbaar in Nederland.

Meer weten over Online Dashboard voor verschillende Databronnen?

Webinnovatie helpt vele bedrijven met online innovaties door heel Nederland maar ook uit de regio Utrecht, Waardenburg, Zaltbommel. Dit doen we met handige en slimme online oplossingen voor start-ups, mkb'ers en (multi)nationals.

Wilt u weten wat Webinnovatie voor u kan betekenen in Google Data Studio of Google. En wilt u weten waar uw kansen liggen voor online resultaat? Neem dan eens contact op met Feddo van der Molen.