Google Search Console Beta

Google Search Console Beta

Google heeft meer bèta-testers uitgenodigd voor de nieuwe Google Search Console. Bent u ook  uitgenodigd om aan de slag te gaan met deze nieuwe bètaversie van Google Search Console? Google heeft deze maand nieuwe uitnodigingen verzonden en heeft aangekondigd dat het zijn nieuwe Search Console wereldwijd gaat gebruiken voor website-eigenaren.

UPDATE: De vernieuwde versie van de Google Search Console wordt nu uitgerold, heeft u vragen of hulp nodig? Wij helpen u graag.

Vernieuwde versie Search Console van Google

De nieuwe Search Console van Google wordt voor iedereen geopend en biedt nu over 16 maanden informatie aan over uw website prestatiegegevens.

Layout veranderd Google Search Console

Google test op dit moment ook een nieuw ontwerp en een nieuwe gebruikersinterface voor de Google Search Console. De nieuwe gebruikersinterface heeft meer weg van een design-look, die we ook kennen van de mobile usability testing tool, dat meer dan één jaar geleden gelanceerd is.

Google%20Search%20Console%20Beta%20Layout

Google Search Console uitnodiging ontvangen?

Het lijkt erop dat Google al geruime tijd een bètatest uitvoert met deze nieuwe gebruikersinterface en  begint dit nu langzaam uit te rollen naar gebruikers.

Google%20Search%20Console%20Beta%20Uitnodiging

Google analysatie en indexatie

De Google Search Console, voorheen bekend als Webmasterhulpprogramma's, is een plaats waar beheerders van websites de indexering van hun site op Google Zoeken kunnen analyseren, analyses kunnen bekijken, inkomende links kunnen bekijken, inhoud kunnen indienen en verwijderen voor crawlen, malware controleren en meer.

Nieuwe interface Search Console

Google heeft sinds ten minste juli een nieuwe interface met een aantal gebruikers getest, maar het bedrijf heeft de nieuwe restyle van Google Search Console pas begin augustus officieel onthuld. Vanaf vandaag stelt het bedrijf beide versies van de Search Console beschikbaar, zodat u in principe switchen tussen de versies, totdat de nieuwe Search Console omgeving klaar is om de bèta fase te verlaten.

Wat is er anders?

Google Search Console is veranderd en in deze nieuwe versie van Google Search Console is het volgende veranderd:

  • Er is een nieuw rapport voor de indexering en dekking, dat informatie verschaft over hoe URL's van een specifieke site worden geïndexeerd, terwijl er redenen worden gegeven waarom een ​​bepaalde URL niet worden geïndexeerd.
  • Met de diagnosetools kunt u de fout-URLS bekijken en problemen oplossen.
  • Het belangrijkste facet van de nieuwe Search Console is het verbeterde datumbereik voor het analyseren van historische gegevens en rapportage van de zoekprestaties. Dit is iets dat al een tijdje een belangrijk issue was Google Search Console beheerders.
  • Voor de niet-ingewijde zoekresultaten in Search Performance worden statistieken over prestaties van de site op Google Zoeken gemarkeerd, inclusief de gemiddelde positie in zoekresultaten, totale vertoningen en klikfrequentie (CTR).
  • De belangrijkste vernieuwing voor webmasters, online marketeers en SEO specialisten is toch wel de maximaal 16 maanden toegang tot data, wat veel gunstigere dan het data bereik van de gebruikelijke 90 dagen.

Google heeft ook nog een aantal functies toegevoegd om website-eigenaren te helpen hun online aanwezigheid te verbeteren.

Search Console: AMP / Mobile Site

Google Search Console promoot bijvoorbeeld al een paar jaar het project voor versnelde mobiele pagina's (AMP), met het oog op het verbeteren van de prestaties van webpagina's op mobiel en tablet. Hoewel online beheerders het initiatief grotendeels hebben omarmd om ervoor te zorgen dat hun sites supersnel op elk apparaat laden, kunnen fouten nog steeds voor komen. Een nieuwe rapportagefunctie van Search Console biedt echter meer details over specifieke fouten en waarschuwingen die door Google zijn geïdentificeerd voor specifieke pagina's, terwijl webmasters sneller feedback ontvangen en kunnen geven om problemen op te lossen.

Meer weten?

Heeft u ondersteuning nodig rondom de meldingen of resultaten in Google Search Console? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen bekijken waar uw kansen liggen en hoe u beter (en hoger) kunt presteren in in Google.

Meer weten over Google Search Console Beta?

Webinnovatie helpt vele bedrijven met online innovaties door heel Nederland maar ook uit de regio Den Bosch, Utrecht, Zaltbommel. Dit doen we met handige en slimme online oplossingen voor start-ups, mkb'ers en (multi)nationals.

Wilt u weten wat Webinnovatie voor u kan betekenen in Google Search Consoles of Google. En wilt u weten waar uw kansen liggen voor online resultaat? Neem dan eens contact op met Feddo van der Molen.